A vásárlás menete

A nemzeti könyvtár honlapon az alábbi módon lehet vásárolni.

 
1. A termék(ek) kiválasztása
 
 
2. Kosár részletes tartalma
A kosárba helyezett könyvek a Fizetés gonbra kattintva vásárolhatóak meg.
 
 

 

 
3. Fizetés
A fizetés gombra kattintva ez a képernyő jelenik meg. A megrendeléshez és a számlázáshoz szükséges adatokat kitöltve a lap alján található biztonsági kérdésre adott válasz megadása után (4. lépés) lehet a rendelést leadni. A kötelezően kitöltendő mezőket csillag jelzi. Amennyiben ezek valamelyike üresen marad a rendszer pirossal megjelöli őket. Ha a számlázási és szállítási cím megegyezik akkor elegendő azt ezt jelölő négyzetet aktíválni. Amennyiben a megrendelt termékeket személyesen kívánja átvenni azt a megjegyzés mezőben jelezheti kollégáink felé. 
4. Biztonsági kérdés
A képen látható kód megadása után lehet tovább folytatni a megrendelési folyamatot. Erre a biztonsági kérdésre szükség van, az automaták által leadott rendelések kiküszöbölésére.
Rosszul megadott karakterek esetén rendszer nem lép tovább hanem vissza adja az előző űrlapot és új képet ad. Amennyiben a karakterek nem olvashatók a jelölt gombra kattinva új képet kaphat.
 
 
 
5. A rendelés áttekintése
Ha minden szükséges mezőt kitöltött és a biztonsági kérdést is megfelelően megválaszolta akkor a rendelés áttekintése űrlapra lép tovább. Ha minden adat megfelelő akkor a rendelés véglegesítése van már csak hátra.

 
 
 
6. Visszaigazolás
A rendelés véglegesítése után egy visszaigazoló üzenetet kap a megadott e-mail címre. Azok a vásárlók akik előzetesen nem regisztráltak egy automatikusan generált jelszót kapnak. A megadott e-mail cím és a kapott jelszó segítségével lehetőség van az oldalon bejelentkezni és a saját rendelés(ek) állapotát ellenőrizni.